ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ

>>>>>>
"Μένουμε Σπίτι" και διαβάζουμε βιβλία.
Κάντε τις δικές σας προτάσεις για ΒΙΒΛΙΑ (έντυπα ή ηλεκτρονικά), συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε ΕΔΩ.

1.3.12

αίτημα επαναλειτουργίας των σχολικών βιβλιοθηκών

[αντιγράφουμε από έγγραφο της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, 23.01.2012]
Θέμα: «Επαναλειτουργία σχολικών βιβλιοθηκών»


Στην αρχή της σχολικής χρονιάς το Υπουργείο Παιδείας ενώ ανακοίνωνε με τυμπανοκρουσίες τις ερευνητικές εργασίες (project) στην Α’ Λυκείου ως δήθεν διεπιστημονική εργασία αντί να επεκτείνει τις σχολικές βιβλιοθήκες και στα υπόλοιπα σχολεία (για να στηριχθεί τουλάχιστο αυτή η δραστηριότητα), τις έκλεισε στα πλαίσια της λιτότητας, αδιαφορώντας για τη στέρηση της πρόσβασης των μαθητών στις πληροφορίες που χρειάζονται οδηγώντας τους σε άλλες λύσεις έξω από το σχολείο!     
Κατόπιν της γενικής κατακραυγής όλης της σχολικής κοινότητας το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφο του την 1-11-2011 καλεί τους Διευθυντές των σχολείων που διαθέτουν βιβλιοθήκες να φροντίσουν να τις λειτουργήσουν από ένα έως τρία δίωρα την εβδομάδα!
Η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νιας θεωρεί ότι οι σχολικές βιβλιοθήκες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής μονάδας και βασικό εργαλείο στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι μέχρι και σήμερα  υπάρχουν σχολικές βιβλιοθήκες που δεν λειτουργούν.
Για αυτό ζητά από τον Δ/ντή της Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νιας σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων να μεριμνήσει ώστε να λειτουργήσουν οι  σχολικές βιβλιοθήκες όχι απλώς στο εξάωρο, που προβλέπει το Υπ. Παιδείας αλλά και πέραν αυτού με το εκπαιδευτικό δυναμικό που υπάρχει σε κάθε σχολική μονάδα.
Είναι αδιανόητο να παραμένουν κλειστές οι σχολικές βιβλιοθήκες, όταν υπάρχουν συνάδελφοι εκπαιδευτικοί που προτίθενται να τις λειτουργήσουν και οι περισσότεροι εξ αυτών  θα μπορούν να συμπληρώνουν το ωράριό τους αντί της ανασφάλειας και της περιπλάνησής τους.
Επίσης το Δ. Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας  καλεί την Υπ. Παιδείας και την Διοίκηση της εκπαίδευσης τοπικά και κεντρικά να καλύψουν όλες τις θέσεις, ώστε με τη νέα σχολική χρονιά να εξασφαλιστεί η λειτουργία όλων των σχολικών βιβλιοθηκών με πλήρες ωράριο, αν θεωρούν ακόμα ότι το «πρώτα ο μαθητής», παραμένει εκπαιδευτική και κοινωνική προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου