ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ

>>>>>>
"Μένουμε Σπίτι" και διαβάζουμε βιβλία.
Κάντε τις δικές σας προτάσεις για ΒΙΒΛΙΑ (έντυπα ή ηλεκτρονικά), συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε ΕΔΩ.

7.2.12

Βιβλιοθήκες & Βιώσιμη Ανάπτυξη


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική
26.08.-04.09.2002

Ανακοινώσεις για τις Βιβλιοθήκες και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Βιβλιοθήκη και οι Υπηρεσίες Πληροφόρησης προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, διασφαλίζοντας την ελευθερία πρόσβασης στην πληροφορία.

Η Βιβλιοθήκη και οι Υπηρεσίες Πληροφόρησης λειτουργούν σαν πύλες γνώσης και πολιτισμού. Προωθούν την πρόσβαση στην πληροφορία, τις ιδέες, υποστηρίζουν την προσωπική ανάπτυξη όλων των ηλικιακών ομάδων και την ενεργή τους συμμετοχή στην κοινωνία και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

Η Βιβλιοθήκη και οι Υπηρεσίες Πληροφοριών διασφαλίζουν την απαραίτητη υποστήριξη στη Δια Βίου Μάθηση. Μέσω των συλλογών τους και την ποικιλία των μέσων, προσφέρουν καθοδήγηση και ευκαιρίες μάθησης. Η Βιβλιοθήκη και οι Υπηρεσίες Πληροφοριών βοηθούν τους ανθρώπους να βελτιώσουν τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές τους δεξιότητες, απαραιτήτως αναγκαίες σε μια κοινωνία της πληροφορίας και για τη στήριξη της συμμετοχής στη δημοκρατία.

Η Βιβλιοθήκη και οι Υπηρεσίες Πληροφοριών διατηρούν και διαθέτουν μια ευρεία ποικιλία υλικών, σε όλους τους χρήστες χωρίς διακρίσεις, ανακλώντας την πληθώρα και την πολιτισμική ποικιλία της κοινωνίας, καθώς και τον πλούτο του περιβάλλοντός τους.

Η Βιβλιοθήκη και οι Υπηρεσίες Πληροφοριών βοηθάνε στην παρεμπόδιση της ανισότητας πληροφόρησης που παρουσιάζεται από το αυξανόμενο πληροφοριακό κενό και το ψηφιακό χάσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου