ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ

>>>>>>
"Μένουμε Σπίτι" και διαβάζουμε βιβλία.
Κάντε τις δικές σας προτάσεις για ΒΙΒΛΙΑ (έντυπα ή ηλεκτρονικά), συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε ΕΔΩ.

9.7.12

Γνωρίζοντας τα δέντρα & τα φυτά στην πλατεία της Βιβλιοθήκης

Στην πόλη της Καρδίτσας από χρόνια λειτουργεί ένα δίκτυο Παιδικών Βιβλιοθηκών σε διάφορα σημεία της πόλης. Σε μια προσπάθεια εναλλακτικών δράσεων και εξωστρέφειας, οργανώθηκε  δράση με τίτλο: "Γνωρίζω τη χλωρίδα της πλατείας της βιβλιοθήκης μου" με τη συνεργασία των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Καρδίτσας, των Παραρτημάτων του ΤΕΙ Λάρισας: Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Σχεδιασμού-Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου, καθώς και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου.

Παρόλη τη ζέστη, παιδιά και έφηβοι/ες, βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 9 Ιουλίου 2012 στην Παιδική Βιβλιοθήκη "Αγγελική Βαρελλά" (πλατεία Δημήτρη Γιολδάση) με διάθεση να καταγράψουν δέντρα και φυτά της πλατείας. Αρχικά, συζητήθηκαν θέματα όπως η ιστορία και η ονοματοδοσία της πλατείας, τα είδη δέντρων και η πιθανή καταγωγή τους.
Με τη βοήθεια του κ. Μιχάλη Βραχνάκη (καθηγητή του Τμήματος Δασοπονίας) τα παιδιά βγήκαν στην πλατεία και κατέγραψαν τα δέντρα και τους θάμνους. Σε ένα πρόχειρο σκαρίφημα σημείωσαν τη θέση των δέντρων και την ονομασία τους.

Επιστρέφοντας, μετά από ώρα, στο χώρο της Βιβλιοθήκης, με φύλλα στα χέρια, προσπάθησαν να τα σχεδιάσουν στο χαρτί, αλλά και να δώσουν την ευκαιρία στη Βιβλιοθήκη να καταρτίσει ένα ομαδικό Φυτολόγιό.
Η δράση θα επαναληφθεί την Τρίτη 10 Ιουλίου 2012, ώρα 11 π.μ., στην Παιδική Βιβλιοθήκη της πλατείας του Αγίου Νικολάου.
Το σχέδιο όμως προβλέπει τη συνέχιση του προγράμματος το φθινόπωρο, με επέκταση της καταγραφής και επένδυση με παράλληλες δράσεις και σε άλλες πλατείες / πάρκα.
Επίσης, προβλέπεται η τοποθέτηση πινακίδων που θα κατασκευαστούν από το Τμήμα Σχεδιασμού - Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου.
Πρόκειται για την πρώτη δημόσια συνεργασία μεταξύ φορέων μετά τη διημερίδα "Βιβλιοθήκη & Κοινωνία" κι αναμένεται να ακολουθήσουν περισσότερες και με διαφορετικούς συνδυασμούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου