ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ

>>>>>>
"Μένουμε Σπίτι" και διαβάζουμε βιβλία.
Κάντε τις δικές σας προτάσεις για ΒΙΒΛΙΑ (έντυπα ή ηλεκτρονικά), συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε ΕΔΩ.

8.6.12

ίδρυση Κοινοτικής-Λαϊκής Βιβλιοθήκης στο Καλλίθηρο


Εδώ και λίγους μήνες γίνεται προσπάθεια ίδρυσης Κοινοτικής-Λαϊκής Βιβλιοθήκης στο Καλλίθηρο (Σέκλιζα). Μετά από πρόταση του Τοπικού Συμβουλίου και την αρχική συμφωνία του Δήμου Καρδίτσας, παραχωρείται χώρος στο πρώην Δημαρχείο Ιτάμου για τη λειτουργία της.

Η ομάδα πρωτοβουλίας ίδρυσης της Βιβλιοθήκης έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω κείμενο και καλεί όποιον/α ενδιαφέρεται να βοηθήσει στη στελέχωση της ομάδας καθώς και στη λειτουργία / οργάνωση της Βιβλιοθήκης να παραβρεθεί στην πρώτη συνάντηση που θα γίνει την Τρίτη 12 Ιουνίου 2012 και ώρα 9.00 μ.μ. στο πρώην Δημαρχείο Ιτάμου στο Καλλίθηρο.

«Σύμφωνα με τη διακήρυξη της UNESCO (Public Library Manifesto,1994), η εποικοδομητική συμμετοχή και η εδραίωση της δημοκρατίας εξαρτώνται από το ικανοποιητικό επίπεδο της παιδείας καθώς κι από την ελεύθερη κι απεριόριστη πρόσβαση στη γνώση, τη διανόηση, τον πολιτισμό και την πληροφορία.
Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε απαραίτητη την ίδρυση Κοινοτικής-Λαϊκής Βιβλιοθήκης στην τοπική κοινότητα Καλλιθήρου, που να απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό ανθρώπων με διαφορετικά επίπεδα μόρφωσης, ηλικίας, επαγγελμάτων και ενδιαφερόντων.
Η βασική αποστολή της θα είναι η πληροφόρηση, η παιδεία, η πολιτιστική ανάπτυξη, η ψυχαγωγία και η έρευνα. Μια αποστολή που μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους παρακάτω τρόπους:
·           Την ανάπτυξη της συνήθειας για διάβασμα στα παιδιά από την μικρή ηλικία.
·           Την υποστήριξη της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.
·           Τη διατήρηση της προφορικής λαϊκής παράδοσης και την καταγραφή της τοπικής ιστορίας.
·           Την εξασφάλιση προσπέλασης των πολιτών σε κάθε είδους πληροφορία που αφορά στην κοινότητα.
Σε μια αγροτική περιοχή σαν τη δική μας, επιθυμούμε η λαϊκή βιβλιοθήκη να αποτελέσει περισσότερο ένα τοπικό κέντρο πολιτισμού, μάθησης και πληροφόρησης παρά ένα ήσυχο θησαυροφυλάκιο βιβλίων.»

Περισσότερες πληροφορίες στο sekliza.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου